PARTERAPI

Hvad kan du få ud af parterapi:

  • Genskabe tryghed og nærvær imellem jer
  • Kommunikere mere trygt og respektfuldt
  • Styrke evnen til at løse praktiske problemer
  • Hjælper jer til at tale sammen om det der er vigtigt – på en konstruktiv måde
  • Giver klarhed over hvordan tingene ser ud fra den andens side – og holde bolden på egen banehalvdel
  • Træne at være sammen på måder, der fremmer samhørighed og tilknytning


✍︎ Kontaktoplysninger nederst på siden

Som så meget andet i tilværelsen kræver parforholdet opmærksomhed og vedligehold. Mange af os har nok en tendens til at tage parforholdet for givet – men årene går, og måske finder vi os, dag efter dag, i en virkelighed og en hverdag der er ligger langt fra vores oprindelige forestillinger. Hvor blev intimiteten af, hvor blev lidenskaben af, hvor blev det fælles af? Hvor blev den gnist af, som fik os til at tro på en fremtid sammen?
Herfra er der ofte kun kort til irritation og konflikter, bebrejdelser eller bitterhed, alt sammen brænde til konfliktbålet – eller det får os til såret at trække os væk fra den anden, så der bliver koldt på midten.

Typisk har vi forskellige, ubevidste strategier til at beskytte os mod det vi opfatter som trusler, eller for at få det vi ønsker os; for nogle er det naturligt at være opsøgende og måske kritiserende, mens det for partneren kan være naturligt at trække sig mere og mere ind i sig selv – eller måske er begge parter aktivt bebrejdende, eller begge er på vej til at give op. Uanset hvad fremmer sådanne mønstre ikke den andens evne til at blive tryg og ønske at søge tilbage til samhørigheden.

Konflikter tærer på det fælles. Er samlivet, også det intime samliv, først eroderet af konflikter eller ligegyldighed, er der måske heller ikke langt til utroskab eller andre former for svigt i parforholdet. Alt sammen sætter det forholdet på en spids: Vil I kæmpe for at finde tilbage til det værdifulde i forholdet, eller er det tid til at opløse det?

Mulighederne i parterapi

I vores tid, med roller og samlivsformer under forandring, er det måske ekstra vigtigt, at begge parter er opmærksomme på både egne og den andens behov. Det er så meget enklere at arbejde med forholdet, mens I begge stadig har lyst til at være sammen. Parterapi kan være en meget værdifuld investering i at holde jeres forhold åbent og givende.

Konflikter og svigt suger megen energi fra det, der engang gav gnist. Forestillingen om hvor svært det bliver at løse problemerne er ofte den største forhindring for at søge parterapi. Er den ene af jer allerede er på vej væk, er det mere brydsomt at finde kraft og mod til det fælles igen. Særligt gælder det selvfølgelig, hvis den ene part aktivt har svigtet en aftale om troskab.

Parterapi tilbyder her både et helle og et vigtigt, ofte afgørende, udviklingsrum til at hele sårene og vokse som mennesker. Indholdet og forløbet af parterapien vil variere med de særlige ønsker og temaer som I bringer med jer.
Traumer eller andre dybe svigt i den personlige bagage kan medføre behov for separate samtaler.

På mange punkter skiller vi mennesker os fra hinanden. Men ønsket om kærlige og tillidsfulde relationer som basis for vores tilværelse er til gengæld fælles for langt de fleste af os. Det er mit udgangspunkt for at tilbyde terapi til par, der ønsker at blive sammen og løfte deres forhold op over aktuel smerte og frustration.

Betydningen af at skabe et trygt og sikkert rum imellem jer er helt central, og er afgørende for at arbejde med det som er tungt eller konfliktfyldt imellem jer. Det fælles rum er afgørende for at genetablere og udvikle den trygge kontakt og intimiteten imellem jer.

Mit faglige grundlag som parterapeut er Emotionsfokuseret Parterapi (EFT-C), som er en solidt forskningsbaseret metode.

Mit faglige grundlag som parterapeut er en solidt forskningsbaseret metode, Emotionsfokuseret Parterapi (EFT-C). Betydningen af at skabe et trygt og sikkert rum imellem jer er helt central, og er afgørende for at arbejde med det som er tungt eller konfliktfyldt imellem jer. Det fælles rum er afgørende for at genetablere og udvikle den trygge kontakt og intimiteten imellem jer.

Læs også artiklerne om Utroskab eller om Individuel terapi, Traumeterapi og Drømmeterapi

Ring +45 51537671 eller mail

    Skriv bogstav/tal i nedenstående felt
    captcha