Parterapi Østerbro

Parterapi Østerbro

For at få et så givtigt forløb som muligt i parterapi på Østerbro, er det vigtigt, at I starter, mens I begge stadig vil parforholdet. Det vil give klart det bedste resultat.

En vigtig forudsætning for at kunne få noget ud af at gå i parterapi på Østerbro er, at I begge stadig gerne vil forholdet.

For hvis den ene – eller I begge to – har givet op på forhånd, kan I ikke redde det ved at begynde hos en parterapeut. Det er vigtigt, at I sørger for at komme i gang, mens I stadig vil hinanden.

For det kræver stort arbejde at finde tilbage til hinanden igen, og hvis I først har givet op på hinanden, vil det være endnu sværere, for ikke at sige næsten umuligt, at skulle lægge det nødvendige arbejde i at lykkes. Der er derfor aldrig et tidspunkt, hvor det er for tidligt at gå i parterapi, men der kan være tidspunkter, hvor mere eller mindre er for sent.

Dermed ikke sagt, at I ikke kan få noget ud af det, hvis I begge har et ønske om at gå i terapi. Jeg kan hjælpe jer med at kortlægge dynamikkerne imellem jer, så I kan forstå, hvorfor I ender i konflikter. Og hvorfor jeres parforhold ikke længere fungerer. Selv hvis det ender med, at I ikke bliver sammen, kan I altså få meget ud af at gå i terapi, fordi det også samtidig hjælper jer til at blive klogere på jer selv.

Bliv klogere på jeres reaktionsmønstre

Ofte vil den ene part i et parforhold være mere opsøgende i forhold til at tale om konflikterne og måske også til at kritisere partneren. Tilsvarende vil den anden oftest trække sig tilbage og ikke har lyst til at snakke om det.

Det skaber selvfølgelig frustrationer for begge parter. Den opsøgende oplever den anden som passiv og uinteresseret i at løse konflikterne. Mens den, der trækker sig tilbage, oplever den anden som pågående og irriterende. Jeres forskellige reaktionsmønstre på konflikter kan altså derfor være med til at optrappe konflikterne imellem jer.

Når I kommer hos mig i parterapi på Østerbro, går jeg derfor meget op i at finde ud af, hvordan I reagerer hver især. Det er jo vidt forskelligt, hvad I har med i bagagen. Både i forhold til tidligere forhold og i forhold til jeres baggrund.

Faser i parterapi

Parterapi på Østerbro baseret på følelser

Måske lyder det overflødigt at sige det, Men den terapiform, jeg bruger – Emotion Focused Therapy – er i høj grad baseret på følelser. Den ser følelser som et vigtigt redskab til at forstå mennesker, og den lægger vægt på, at vi tager vores følelser alvorligt.

Det er en terapiform, der både kan bruges på par og på enkeltpersoner. Når I kommer til mig som par, kan I derfor godt opleve, at jeg foreslår, at I skal prøve at komme hver for sig. Så kan vi fokusere mere på den enkelte, lige som der tit kan komme nogle andre ting frem, når du kommer til parterapi alene hos mig på Østerbro.

Samtidig er det vigtigt at understrege, at I skal tage jeres følelser alvorligt, og at I hellere bør begynde at udrede problemerne før end senere.

Så får I de bedste chancer for at lykkes med parterapi på Østerbro.

Læs om Utroskab

Læs også mine andre artikler

📞  +45 51537671    ✎  Mail her